Kies de beste oprijplaat voor je rolstoel

Als u in de markt bent voor een rolstoelhelling zult u snel ontdekken dat u veel opties hebt om uit te kiezen. Bepalen welke is het beste voor u zal enige overweging nemen. Hier zijn enkele dingen die u moet weten om een intelligente beslissing te nemen.

Een vaste oprijplaat welke niet is te verplaatsen

Een vaste oprijplaat of dorpelhulp voor rolstoelen aan de buitenzijde is een oprijplaat die ter plaatse wordt gebouwd en niet kan worden verplaatst. Het doe-het-zelf type is gewoonlijk gemaakt van onder druk behandeld hout, zodat het onder alle weersomstandigheden standhoudt.

Plannen voor de bouw van dit type oprit zijn online beschikbaar. Soms kan het een uitdaging zijn om een rolstoelhelling lang genoeg te maken om aan de eisen te voldoen en dat is vaak de reden waarom mensen zich tot een professional wenden voor hulp.

Professionele oprijplaten kunnen vaak verplaatst worden

Een professioneel geïnstalleerde oprijplaat bestellen? Deze kan worden ontworpen om op elke locatie te passen. Ze zijn ontworpen om aantrekkelijk te zijn en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke eisen voor opritten voor gehandicapten. Het draagvermogen wordt nauwkeurig bepaald, zodat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken dat de oprit niet sterk genoeg is. Professioneel ontworpen rolstoelhellingen zijn vaak gemaakt van gegalvaniseerd staal.

Een draagbare rolstoel oprijplaat

Een draagbare rolstoelhelling is een andere optie. Er is een grote verscheidenheid om uit te kiezen die aan verschillende omstandigheden voldoet. Een meervoudige oprijplaat is ontworpen om in twee delen te worden opgedeeld, zodat hij gemakkelijk kan worden gehanteerd en gedragen. Opgevouwen kunnen de stukken aan elkaar worden vastgemaakt.

Enkelvoudige oprijplaat

Een andere optie is een enkelvoudige oprijplaat, een oprijplaat die in tweeën kan worden gevouwen. Hij is licht van gewicht, gemakkelijk te dragen en werkt zeer goed om met een rolstoel toegang te krijgen tot een enkele trede. Hij is uitgerust met een volledig tractie oppervlak en kan het gewicht van een rolstoel of scooter dragen.

Rijplaten zijn een ander type draagbare, lichtgewicht oprijplaten die goed werken voor rolstoelen. Ze komen in een verscheidenheid van lengtes, zodat ze kunnen worden gekocht voor verschillende gebieden. Dit type oprijplaat bestaat uit twee sporen die op de vereiste breedte worden gelegd en kan worden gebruikt om in en uit een bestelwagen te stappen.

Oprijplaten op rol zijn ontworpen met een scharniermechanisme tussen de treden waarmee de oprit kan worden opgerold, net als een slaapzak. Wanneer hij wordt uitgerold tot een oprijplaat, houden zijrails hem op zijn plaats.

De keuze is reuze

Dit zijn slechts enkele van de vele rolstoelhellingen die verkrijgbaar zijn. Welke u kiest, kan ook worden beïnvloed door uw budget. De kleine draagbare enkele oprijplaten zijn het goedkoopst en kunnen voor minder dan 100 euro worden aangeschaft. De complexere en grotere oprijplaten zijn natuurlijk veel duurder. Hoogwaardige oprijplaten kunnen oplopen tot 1000 euro of meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.