Welk type voertuig is het zuinigst

Een van de meest algemene vragen is welk type elektrische auto het waard is om te kopen om het zo zuinig mogelijk te maken. Maar het antwoord, hoewel het misschien verrassend is, is niet het automodel zelf, maar met welk model we de grootste besparing zullen hebben, ook al is de initiële aankoopprijs hoger. Met andere woorden, om te weten welke elektrische auto voor ons het meest rendabel is, moeten we rekening houden met het aantal kilometers dat we per jaar zullen afleggen, op dezelfde manier als wanneer we de aankoop van een benzine- of een dieselauto zouden overwegen. Mocht je er zeker van willen zijn dat je voertuig nooit stil valt, dan is het verstandig om een elektrische laadpaal kopen

 

Afhankelijk van het aantal kilometers dat u per dag rijdt, zal het ene of het andere type elektrische auto meer opbrengen. Veel gebruikers kiezen voor de optie om een auto te kopen met een actieradius die drie keer zo groot is als die van de auto waarmee ze gewoonlijk elke dag rijden.

6/18 mijl route per dag of een maximum van 6.213 mijl per jaar

Met een auto met een korte actieradius, ongeveer 62 mijl, is het meer dan genoeg. Dit type auto is zuiniger en daarom zal hij, met de kilometers die gemaakt zullen worden, in een paar jaar afgeschreven zijn. Als voorbeeldmodel hebben we de Renault Twizy met 56 mijl autonomie en voor een prijs van 11.895 dollar. Deze kun je opladen met een webasto, maar wat is een webasto laadpaal?

Tussen 18/49 mijl per dag of ongeveer 9.320 mijl per jaar

Het wordt aanbevolen om een auto te kopen met een langere actieradius van ten minste 142 mijl, zoals de Nissan Leaf (met de 40-kWh batterij), die een actieradius van 150 mijl heeft en rond de $ 31.600 kost.

Meer dan 49 mijl per dag of meer dan 12.427 mijl per jaar

Het loont de moeite om te kiezen voor een van de modellen die vandaag op de markt zijn en die de maximale actieradius bieden. Enerzijds zullen dit de duurste modellen zijn in termen van initiële investering, aangezien zij over de krachtigste batterijen beschikken, maar anderzijds kunnen ze ook in enkele jaren worden afgeschreven, rekening houdend met het aantal afgelegde kilometers en het gebruik dat ervan zal worden gemaakt.

 

In dit geval zouden enkele voorbeeldmodellen de BMW i3 zijn met een actieradius van bijna 200 mijl voor een prijs van $44.450, de Kia e-Niro met een actieradius van 239 mijl voor $39.090, de Hyundai Kona electric met een actieradius van 258 mijl (met de 64kWh batterij) vanaf $37.190 of de Tesla Model 3 met een actieradius van 322 mijl voor $40.690.

 

De sleutel om het meeste uit een elektrische auto te halen, is immers in gedachten te houden hoeveel kilometer er gemiddeld per dag zal worden gereden en dat de actieradius die hij biedt overeenkomt met de reële behoefte aan kilometers, en niet te vergeten dat we hem veel vaker kunnen opladen dan een auto met verbrandingsmotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.